IziDoc
Meniu
1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza aspectului danturii

1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza aspectului danturii

Problemele dentare afectează calitatea vieții, acest lucru este clar. Persoanele afectate pot deveni mult mai timide în a lua cuvântul într-o ședință sau în discuțiile cu clienți, își pot reduce participarea la activitățile sociale sau își pot limita activitățile de zi cu zi din cauza sănătății orale precare. 1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza aspectului danturii, iar 1 din 5 simt chiar anxietate cu privire la acesta.

Desi 77% din adulți își planifică să viziteze un dentist în anul care urmează, doar 37% ajung să o facă (ada.org). Motivele includ în special costul, lipsa proximității, dificultatea găsirii unui dentist sau chiar frica de dentist. În această perioadă se adaugă și frica contactării virusului Covid-19, deși cabinetele stomatologice, prin măsurile de protecție pe care le practică, sunt de fapt unele din cele mai sigure locații în acest sens. Situația Covid-19 practic contribuie la înrăutățirea sănătății orale a populației, având în vedere că majoritatea persoanelor se limitează doar la vizitele pentru urgențe, iar lucratul de acasă aduce cu sine și accesarea mai ușoară a alimentelor cu impact negativ, cum ar fi dulciurile și sucurile acidulate.

Sănătatea bună generală include îngrijirea sănătății orale. Aceasta presupune vizite regulate la medicul dentist și rezolvarea în timp util a problemelor identificate, fără a le lăsa să se agraveze. Pe lânga carii, paradontoza este afecțiunea cea mai des întâlnită la adulți, ce poate duce la pierderea mai multor dinți.

Oferirea de beneficii dentare angajaților în cadrul pachetului de wellbeing îi ajută în primul rând să conștientizeze mai ușor importanța îngrijirii sănătății orale. În același timp, posibilitatea alegerii unui medic dentist dintr-o rețea pusă la dispoziție elimină interminabile căutări pe internet, amplificate de lipsa încrederii de a merge în „necunoscut” sau solicitări de recomandări la prieteni sau familie, care de multe ori nu sunt general valabile. Nu în ultimul rând, avantajele financiare oferite în cadrul beneficiilor dentare, prin procedurile de prevenție incluse gratuit sau discount-urile la tratamente care pot însemna sume semnificative, ajută la crearea în final a unui obicei a merge mai des la dentist și de a evita astfel depistarea afecțiunilor atunci când este prea tarziu, iar costurile pot ajunge foarte mari datorită complexității.

1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza aspectului danturii