IziDoc
Meniu
Responsabilitate socială Responsabilitate socială
IziDoc înseamnă ușor de mers la doctorul stomatolog. Pentru copiii din medii defavorizate, însă, nu e deloc ușor. Așa că ne-am gândit să îi ajutăm și pe ei să beneficieze de tratamente dentare, donând 2% din veniturile noastre către Zâna Merciluță, partenerul nostru social.

Ce este Zâna Merciluță?

Un cabinet dentar mobil, care funcționează sub forma unui van echipat cu instrumente dentare. Alături de medici dentiști voluntari, echipa Zânei Merciluță se deplasează în zone rurale defavorizate, pentru a face profilaxie dentară și tratamente copiilor care nu au acces la astfel de servicii medicale.

Ce este responsabilitatea socială?

Concept

În România, Zâna Merciluță, sau asociația Merci Charity Boutique, a introdus conceptul și practica de cabinet medical mobil în 2017, prin crearea primul cabinet stomatologic mobil. În 2018, asociația a obținut și introducerea legislației pentru înființarea, autorizarea și funcționarea cabinetelor medicale mobile în România, prin OMS 606/07.05.2018. Proiectul a fost susținut de către Fundația Vodafone România și UniCredit Leasing, iar autovehiculul a fost adaptat cerințelor de stomatologie mobilă de firma Deltamed.

Pe scurt, în 18 luni de funcționare a Zânei Merciluță:

Peste 1.900 de copii din 32 de sate au fost consultați și au primit gratuit servicii de prevenție și tratament stomatologic
48 de sesiuni de educație orală derulată în școli de din mediul rural pentru peste 1600 de copii
Publicarea cărții educaționale “Dințică în Regatul Zânei Merciluță” și distribuirea ei gratuită împreună cu pastă și periuțe de dinți
15.000 de kilometri parcurși în țară, în comunități rurale, pentru prevenție, educație și tratament stomatologic
Astfel, prin accesarea abonamentului dentar pentru angajați, IziDoc, contribuiți la creșterea gradului de sănătate orală a acestor copii, cu ajutorul Zânei Merciluță.