IziDoc
Meniu
Relația între boli și sănătatea orală

Relația între boli și sănătatea orală

Pe lângă disconfort și un zâmbet mai puțin atractiv, dinții prost îngrijiți pot cauza și alte probleme serioase în organism. La fel cum probleme cronice de sănătate pot afecta la rândul lor starea danturii.

Astfel de riscuri sunt de cele mai multe ori necunoscute, iar principala cauză este lipsa controalelor regulate la dentist și a unei educații dentare concentrate pe prevenție.

Diabetul, de exemplu, poate avea ca efect pierderea dinților. Creșterea nivelului de zahăr în sânge crește riscul afecțiunilor gingivale, prin scăderea imunității la nivelul cavității bucale și a parodonțiului. În sens invers, un număr mare de bacterii din cavitatea bucala poate conduce la apariția diabetului zaharat, prin migrarea în sânge.

De asemenea, și bolile de inima sau cancerul agravează bolile dentare, în timp ce bacteriile din cavitatea bucală pot migra în sânge și provoca infecții grave. Pentru a evita astfel de riscuri, se recomandă vizita la medicul dentist o dată la 6 luni în condiții de sănătate bună și mai des, în cazuri de probleme de sănătate orală sau de altă natură. Medicul dentist trebuie informat dacă există alte afecțiuni, astfel încât sa poată recomanda cel mai eficient tratament dentar.

Izidoc facilitează accesul angajaților la serviciile medicale dentare în cadrul unei rețele de clinici si cabinete stomatologice independente, in continua creștere. Angajații primesc constant informații din zona educației dentare, au acces la toate informațiile necesare alegerii medicului dentist potrivit și beneficiază de consultații gratuite și reduceri intre 5-30% la diverse proceduri.

Relația între boli și sănătatea orală