IziDoc
Meniu
Beneficiile medicale dentare, un must-have

Beneficiile medicale dentare, un must-have

Piața de beneficii pentru angajați din România cunoaște un trend crescător deja de câțiva ani, datorat în principal conștientizării necesității de a loializa angajații, dar și pe fondul unei oferte din ce in ce mai variate pe acest segment.

Oferirea unui abonament medical angajaților tinde să devină un beneficiu standard, ce dovedește în primul rând grija pentru sănătatea acestora, dorința de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasă, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultații gratuite, precum și de reduceri la diverse proceduri. Toate acestea au menirea de a avea efect în primul rând în prevenția apariției unor afecțiuni. Un angajat sănătos este un angajat mai productiv la locul de muncă, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.

In ceea ce privește sănătatea dentară, oferta pentru angajați se reduce la colaborări ale rețelelor medicale private cu câteva clinici/cabinete stomatologice, abonamente oferite de unele clinici dentare la propriile locații sau asigurări medicale ce pot include și o componentă dentară. Aceasta se datorează în primul rând fragmentării extrem de ridicate a pieței serviciilor stomatologice – 85% din piața de servicii stomatologice este reprezentată de cabinete individuale. Nu există astfel capacitatea de a oferi dispersia geografică similară cu a rețelelor private medicale cunoscute din partea unui singur jucător.

Studiile spun că românii sunt europenii cu dinții cei mai prost îngrijiți. În general, pacienții apelează la dentist cu mai multă sau mai putină rigurozitate, pe baza recomandărilor sau, daca acestea nu există, la risc, fără prea multe informații. În ambele cazuri, pot apărea însă insatisfacții si abandonarea subiectului după rezolvarea temporară a problemei. Dacă ne referim la prevenție, acesta este un capitol clar deficitar in România, datorat în general lipsei educației dentare, neconștientizării necesitații controalelor regulate la dentist și a riscurilor asociate unei sănătăți orale precare.

Ca serviciu medical privat aproape in totalitate, cu posibilități extrem de scăzute de a beneficia de decontare de la stat, mersul la dentist este perceput ca fiind scump. Acest aspect contribuie la evitarea/amânarea vizitelor până în punctul în care tratamentul devine vital, iar costul oricum ajunge să fie mult mai mare decât ar fi însemnat prevenția.
În acest context, oferirea unei soluții de creștere a educației dentare în primul rând, și de ușurare a procesului de alegere a medicului dentist în funcție de nevoile fiecăruia, este un ad-on necesar în piața de beneficii medicale. Cu cât o persoana va avea la dispoziție mai multe informații despre acest subiect, cu atât sunt mai mari șansele ca el sau ea să devină mai conștient si mai activ în ce privește sănătatea sa orala.

Izidoc facilitează accesul angajaților la serviciile medicale dentare în cadrul unei rețele de clinici si cabinete stomatologice independente, în continua creștere. Angajații primesc constant informații din zona educației dentare, au acces la toate informațiile necesare alegerii medicului dentist potrivit și beneficiază de consultații gratuite și reduceri între 5-30% la diverse proceduri.

Beneficiile medicale dentare, un must-have